Jó dolgozni a közmédiánál: négyszázezer körül az átlagfizetés

Média
2016 május 10., 04:56
comments 44

A Világgazdaság kérte ki az MTVA-tól az ott dolgozók fizetéseinek adatait, ami szerint a 2022 munkavállaló

átlagbére az év első három hónapjában bruttó 439 ezer forint volt.

Az összesített bérköltség így 2016 első negyedévében hárommilliárd forint körül alakult, emellett 200 millió értékben fizettek költségtérítéseket, cafeteriát és segélyeket a munkavállalóknak. Az MTVA szerint a bérköltség 94 százalékát belsősök, míg hatot külsős dolgozók kapták.

Miklós Vaszily as CEO of MTVA in May 2016
photo_camera Vaszily Miklós, az MTVA megbízott vezérigazgatója. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A megbízott vezérigazgató bére nem változott, Vaszily Miklós havi kétmilliós keres. Emellett autót, korlátlan mobilt, és évente legfeljebb öthavi prémium illeti meg a vezetőt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.