Elkentük hokiban a fehéroroszok száját, történelmi győzelem

sport
2016 május 14., 14:47

5-2-re győzte le Magyarország a lényegesen erősebbnek tartott Fehéroroszország jéghoki-válogatottját a szentpétervári A-csoportos világbajnokságon.

Magyar győzelem a legjobb csapatok vébéjén utoljára 77 éve, 1939-ben volt.

photo_camera Sofron István (fent) és a fehérorosz Ilja Sinkevics az oroszországi jégkorong-világbajnokság B csoportjának hatodik fordulójában Szentpéterváron. MTI/EPA/Anatolij Malcev

A siker értékét növeli, hogy a fehéroroszokat a világ kilencedik legjobb hokiválogatottjának tartják, és hogy a magyarok két emberhátrányos gólt is ütöttek. A fehéroroszok 2:2-nél még egyenlítettek, de aztán még három gólt rámolt be a magyar válogatott. Gólszerzők: Nagy Gergő, Vas János, (Platt), (Gavrus), Sebők, Galló, Vas János.

Ha a fehéroroszok nagyon kikapnak a franciáktól, vagy megverjük a németeket, akkor akár bent is maradhat a magyar válogatott az A-csoportban, ami hatalmas siker lenne.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.