A londoni magyar osztályfőnök 27 tanulója 26 országból származik

külföld
2016 május 15., 08:27

Békési Kálmán oktatáskutató egy ideje Londonban él és tanít, osztályfőnök egy iskolában. A héten a bevándorlásról tartott órát osztályának egy kollégája, Ms. E., aki előadása közben hirtelen ötlettől vezérelve végigkérdezte a tanulókat, hogy ki milyen családból származik. A válaszok még Békésit is meglepték, mert kiderült, hogy

27 fős osztálya 26 különböző országból származó gyerekből áll össze. Angolnak csak egy diák vallotta magát.

De attól, mert a világ különböző pontjairól származnak, Békési szerint mindegyikük erős brit identitással rendelkezik, "kikérik maguknak, ha valaki a szüleik származásával azonosítja őket". (Via Békési Kálmán blogja)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.