Hosszú Katinka egyből leúszta egész Európát

sport
2016 május 16., 13:42
comments 104

Hétfő délelőtt elkezdődött az úszó Európa-bajnokság, és rögtön rajtkőre állt Hosszú Katinka, a magyar női válogatott csillaga is, aki kiemelkedő teljesítménnyel utasította maga mögé a mezőnyt.

Fotó: Marwan Naamani / AFP
photo_camera Fotó: Marwan Naamani / AFP

Négyszáz vegyesen Hosszú nagyon simán nyert: pillangóban még együtt volt a mezőny, de hátúszásban már két másodpercet vert mindenkire, és végül Európa-bajnoki rekorddal, több mint hat másodoperces előnnyel ért célba (4:30.97). Ő a toronymagas esélyese a szám döntőjének is.

Hosszú kétszáz háton is nyert (2:08.44), és bejutott a középdöntőbe, ahol együtt úszik majd a nyolcadik legjobb időt úszó Burián Katával.

Férfi 400 méter gyorson Rasovszky Kristóf és Kis Gergő nem, Bernek Péter viszont simán továbbjutott a döntőbe. Férfi száz háton négy magyar közül egyedül Balog Gábor került be a középdöntőbe, míg 50 méter pillangón szintén négy magyar indult, de közülük csak Cseh László került be a legjobb 16 közé. (Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.