Mindenképp lesz Több Technót a Parlamentbe

POLITIKA
2016 május 20., 11:51
comments 87

Jogi huzavona lett abból, hogy a rendőrség nem engedélyezte a Több Technót a Parlamentbe (TTP) május 29-ére tervezett demonstrációját.

Miután megjelentek erről cikkel, a rendőrség csütörtök este közleményben cáfolta, hogy bármit is megakadályoztak volna, mint írták,

"a Budapesti Rendőr-főkapitányság a 2016. május 16-án érkezett bejelentés alapján megállapította, hogy a rendezvény nem tartozik a gyülekezési jogról szóló 1989. évi III. törvény hatálya alá. Ennek alapján a rendőrség tiltó határozatot nem hozhat, és jelen esetben nem is hozott. A bejelentő a szükséges hatósági engedélyek beszerzését követően tarthatja meg a gyülekezési jogról szóló törvény hatálya alá nem tartozó rendezvényét."

Csakhogy ezzel, hogy a nyíltan tüntetésnek meghirdetett rendezvényt nem ismerik el tüntetésként, a szervezők szerint ellehetetlenül a TTP megrendezése is. A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) ezért bíróságon támadja meg a rendőrség döntését.

link Forrás

A TASZ szerint ugyanis a szervezők kifejezetten politikai rendezvényként hirdették meg az eseményt, és a rendőrségnek nincs mérlegelési jogköre abban, hogy a rendezvény célja mennyire komoly vagy ironikus. Nem ez lenne az első Több Technót a Parlamentbe tüntetés, és a korábbiakat mindig politikai rendezvényként kezelte a rendőrség.

És az esemény leírása is politikai követelések sorát tartalmazza:

Megfelelő beruházásokkal és tőkeinjekciókkal, a megfelelő emberek megfelelő pozícióba kerülésével végre felvirágoztathatjuk a magyar technót.

Ehhez többek között mentelmi jogot követelnek a DJ-knek és egy országos technorádió elindítását is.

A szervezők szerint mindenképp lesz buli, részletekért az event oldalát érdemes követni.

Ráadásul az eddigi label+előadó lineup is fáraó lett, szóval minden ok megvan a bízakodásra: Bar72, NVC, Lavalava, Kollektiva, Monkey6, Dub Phase, Palotai+Dublic, S1O, Cooperate, Bernáhty Zsiga Live, Stayfly, Bounce, Savage and Mc Fantom, HiFly, Contra Mundum, Citymatiné, Girly: Karanyi & Rapsaam, Technokunst, Manek, Pure Lust , MOVE - Polarize, Žagar DJ set, Mango & Simon Idol, Nieder, Metha(Be Massive - Thissizz), Andras Bader + Duel live,Tom Select

(Címlapkép: TTP Facebook)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.