Hét hónapja ül előzetesben, mert ellopott egy kakaós csigát

bűnügy
2016 május 21., 13:49
comments 470

Tavaly októberben Béla ellopott egy 130 forintos kakaós csigát és ellenszegült a boltosnak, aki meg akarta állítani. A fiút, aki decemberben lett nagykorú, már másnap elkapták, és mivel priusza is volt (16 éves korában ellopott egy memóriakártyát), azóta előzetes letartóztatásban ül.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség három hete jelentette be, hogy vádat emelnek Béla ellen. Az ügyet múlt héten tárgyalták a kecskeméti bíróságon, ahol Béla elismerte a tettét, de mivel a sértett nem jött el, a tárgyalást elnapolták. Három hét múlva tartják meg újra, ítéletet is akkor mondanak majd.

A 18 éves fiú családja szétesőben van, kétségbeesett édesanyja nem tudja, mihez kezdjen.

„Húsz kilót fogyott a kisfiam, mióta bent van. [...] Ezt már nem bírom ki, a kislányom meghalt decemberben, az élettársam elkezdett inni"

- mondta a Magyar Narancsnak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.