Desmond Tutu lánya inkább lemond a papságról, hogy hozzámenjen szerelméhez, egy nőhöz

Tbg
vallás
2016 május 24., 21:23
comments 125

Visszaadja a papi reverendát Mpho Tutu-van Furth, a Nobel békedíjas dél-afrikai vezető, Desmond Tutu lánya, mert az anglikán egyház Dél-Afrikában nem engedélyezi az azonos nemű párok házasodását.

Dél-Afrikában ugyanis 2006 óta legálisan házasodhatnak azonos neműek, az országban jelen lévő anglikánok azonban ragaszkodnak a magyar Alaptörvényben is leszögezett tételhez, miszerint házasság csak férfi és nő között köttethetik.

photo_camera RODGER BOSCH / AFP PHOTO

Még a viszonylag rugalmasabb felfogású anglikán egyházban is komoly fejtörést okoz a kérdés, mind Dél-Afrikán belül, mind világszerte.

Mpho Tutu-van Furth tavaly decemberben házasodott össze Hollandiában egy akadémikussal, Marceline van Furth-szel.

Püspök apja áldását adta a frigyre, hiszen ő már 2013-ban kampányolt az azonos neműek házasodásáért, és többször úgy nyilatkozott, ez számára ugyanolyan fontos ügy, mint annak idején az apartheid elleni küzdelem volt. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.