Nyár közepére országszerte lebénulhat a szemétszállítás

POLITIKA
2016 május 27., 05:03
comments 225

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy nyár közepére Budapest kivételével országszerte leállhat a szemétszállítás. A lap szerint a Pest és Nógrád megye több mint száz településén szemétszállítást végző Zöld Híd Régió Nonprofit Kft. levélben fordult az április óta a számlázást végző Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő (NHKV) Zrt.-hez és a katasztrófavédelemhez, mert

kifogytak a tartalékai, és ha az NHKV rövid időn belül nem fizet, nyár közepén leállhat a szolgáltatás.Fotó: AFP/Arun SankarCsakhogy Weingartner Balázs, az NHKV elnöke szerint a cégnek kellene megelőlegezni a pénzt. Gyenes Balázs, Gödöllő alpolgármestere ezt képtelenségnek tartja, szerinte egyedül Budapestet nem fenyegeti veszély, mert ott továbbra is a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. számláz.

A Magyar Nemzetnek Schmidt Jenő, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége elnöke, a Somogy megyei Tab fideszes polgármestere úgy látja, átmenet nélkül képtelenség bevezetni az új, központosított hulladékgazdálkodási rendszert. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.