Lemondott a korrupció elleni harcért felelős brazil miniszter

külföld
2016 május 31., 02:10
comments 18
A felszámolt brazil kormányzati ellenőrzési hivatal közalkalmazottai követelik Fabiano Silveira lemondását AFP PHOTO / AGENCIA BRASIL / ANTONIO CRUZ
photo_camera A felszámolt brazil kormányzati ellenőrzési hivatal közalkalmazottai követelik Fabiano Silveira lemondását AFP PHOTO / AGENCIA BRASIL / ANTONIO CRUZ

Fabiano Silveirának a korrupció ellen kellett volna küzdenie miniszterként, de vasárnap kiszivárgott hangfelvételek alapján ehelyett inkább korrupt politikustársait segítette.

A TV Globo tévében lejátszott, valamikor Dilma Rousseff elnök felfüggesztése előtt készült felvételen Silveire a szenátus korrupcióval vádolt elnökének, Renan Calheirosnak adott jogi tanácsokat.

Calheiros a Petrobras állami olajvállalat korrupciós botrányában érintett.

Emellett bírálta a korrupviós vizsgálatot is, és még az is kiderült, hogy hatalmával visszaélve megpróbált információkat szerezni a hatóságoktól a politikusok elleni korrupciós vizsgálatokról. Mondjuk ez utóbbi próbálkozása sikertelen volt.

Silveira hétfőn tagadta, hogy köze lenne bármilyen törvénysértéshez, de mégis inkább lemondott, mert ezt látta a legjobb megoldásnak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.