Ki kellett menteni egy iraki családot a Holt-Tiszából

migráció
2016 június 01., 08:34
comments 146

A határőrök szerdán hajnalban vették észre, hogy két ember Magyarország felé úszik Röszke külterületén, a határvízen. Mikor azonban észrevették a határőröket, visszafordultak. Mivel a járőrök csak az egyik személyt látták partot érni Szerbiában, azonnal értesítették a szerbiai hatóságokat és a vízi mentőket, akik a másik személy keresésére indultak.

A keresés során a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség vízi járőrei másik 5 embert vettek észre, akik szintén a Holt-Tiszán keresztül próbáltak Magyarországra jutni. A rendőrök az iraki családot kimentették a vízből. Az egyik 2-3 év körüli gyermek kihűlés közeli állapotban volt, ezért a rendőrök mentőt hívtak, a három gyermeket és édesanyjukat kórházba vitték. Az apát a rendőrök a Szegedi Határrendészeti Kirendeltségre állították elő. Az iraki család ügyében idegenrendészeti eljárást indított a rendőrség. (police.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.