Akkora lehet a tolongás Koltay Gábor 56-os rockmusicaljére, hogy a Magyar Sakkozásért Alapítvány volt kénytelen 5000(!) jegyet felajánlani a premier előtti előadásra

színház
2016 június 02., 12:58
comments 99

A kisebb késéssel dolgozó 1956-os Emlékbizottság – amit a Terror Háza Múzeum főigazgatója „forradalomügyi kormánybiztosként” koordinál – nemrég jelentette be, hogy Itt élned, halnod kell című szimfonikus rockfantáziát bemutató Esztrád Színház pályázaton közel 100 millió forintot nyert el.

A legendás István, a királyt is színpadra állító Koltay Gábor rendezésében június 16-án tartják az 1956-os rockmusical premier előtti előadását, amire a memento56.hu-n ingyenjegyet lehet nyerni. Mint írják: „Az Esztrád Színház pályázata az Itt élned, halnod kell történelmi rockmusical premier előtti előadásának ingyenes megtekintésére biztosít lehetőséget középiskolások, főiskolások, egyetemisták, középiskolai tanárok és egyetemi oktatók részére.”

A színházjegyeket a Magyar Sakkozásért Alapítvány ajánlotta fel.

Az alapítványról annyit érdemes tudni, hogy nem valami aktív a Facebookon: tavaly november óta nem frissült, és csak 104 lájkolója van. Az elnöke egyébként a bukott bankár, Töröcskei István.

A darabot egyébként június 17-én és 18-án adják elő, a Hősök terén. Ez eddig a legújabb tanulsága az 1956-os eseményeknek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.