Emelt szintű tornaérettségije közben sérült meg Berki Krisztián

sport
2016 június 02., 14:10
comments 205

Berki Krisztián olimpiai bajnok tornász súlyos bokasérülést szenvedett, miközben

tornából tett emelt szintű érettségit.

Berki 2012-ben, a londoni olimpián aranyérmet szerzett, és van 3 világbajnoki meg egy rakás Európa-bajnoki aranya is.

Érettségije viszont nincsen, és a sok-sok arany mellé ez nem is jár Magyarországon automatikusan. De Berki azt mondja, örül neki, hogy nem kivételeznek vele.

Berki viszont a Debreceni Egyetemen szeretne tanulni, ehhez viszont emelt szintű testnevelés érettségi kell. A tornász legerősebb száma a lólengés, erre viszont valamiért nem volt lehetőség az érettségin, ezért korláton kellett bemutatnia a gyakorlatát.

Ez ment is, viszont a földre érkezéskör megcsúszott alatta a szőnyeg, Berki bokája pedig hatalmasat reccsent. Az egyik néző még videóra is vette az esést:

link Forrás

A tornász nem is bírt lábra állni, végül segítséggel bicegett át a Testnevelési Egyetemről a Sportkórházba. A lába most így néz ki:

link Forrás

A Borsnak azt mondta, hogy a vizsgálat után kiderült, nincs nagy baj.

„Sajnos lólengésre nem volt lehetőség, ezért kellett a korláton bemutatnom a gyakorlatomat. A talajfogásom igen szerencsétlenül sikerült, kificamodott a bokám. Szerencsére az ijedség nagyobb volt, mint a baj.

A csontom és a szövetek nem sérültek, így néhány napos pihenésre szorulok mindössze.

A szóbeli vizsgámra jövő hét kedden kerül sor.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.