Esterházy Péter: "A meccs közben nem érdekelt a politika"

futball
2016 június 15., 11:26
comments 163
photo_camera Esterházy dedikál a könyvhéten.

Öccse, Esterházy György társaságában nézte a magyar-osztrák meccset Esterházy Péter író, futballrajongó, egykori futballista. Másik testvére, az egykori válogatott Márton a helyszínen, Franciaországban követi ez Eb-t.

Esterházy nagyon szurkolt a csapatnak.

“Sokan játszottak jól, látszott rajtuk, hogy fegyelmezettek. A két gól pedig technikailag is nagy teljesítmény volt”

- mondta a 444-nek.

“Alakulhatott volna máshogy is a meccs, ha az elején bemegy az osztrák kapufa. De ahogy az öreg futballisták mondják, a ha nem játszik.”

Mire számít a folytatásban?

“A szurkoló ilyenkor idióta lesz, és azt mondja, csak nyerni tudunk. Józan megfontolásnak itt helye nincs.”

A futball körüli hangulatról pedig::

“Van ennek mindenféle társadalmi és politikai vetülete. Lehet ezt nézni, és ki is lehet ezt használni. De a meccs közben ez nem érdekelt. Az számított, hogy nyerjünk.”

A testvérek közül mindhárman a Csillaghegyi MTE egykori játékosai. György később játékvezető lett, Márton pedig maga is nagyot játszott egyszer az osztrákok ellen.

Amikor Esterházy Péter a múlt héten megnyitotta a könyvhetet, és dedikálta új könyvét, a Hasnyálmirigynaplót, a Vörösmarty térről is kilógó sorban álltak érte az emberek. Focis könyve, az Utazás a tizenhatos mélyére 2006-ban jelent meg.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.