Jo Cox brit képviselő gyilkosának szélsőjobboldali kötődéseit vizsgálja a rendőrség

bűnügy
2016 június 17., 16:37
comments 70

„Elsődleges nyomozati szállá” vált annak felderítése, hogy voltak-e szélsőjobboldali politikai kapcsolatai a csütörtökön meggyilkolt brit alsóházi képviselőnő megölésével gyanúsított férfinak – mondta a vizsgálatot vezető rendőrtiszt. A BBC úgy tudja, a nyomozók Mair lakásában náci jelképeket találtak.

A Nyugat-Yorkshire megyei rendőrség főparancsnoka, Dee Collins a ma esti sajtótájékoztatóján „elszigetelt, de célzott támadásnak” nevezte a 41 éves Jo Cox munkáspárti képviselő ellen elkövetett merényletet. Elmondta, hogy a terrorelhárító hatóságok is bekapcsolódtak a nyomozásba. A másik fő vizsgálati szál a gyilkosság gyanújával őrizetbe vett 52 éves Thomas Mair elmekórtani állapotának feltérképezése – mondta. Mairnek a testvére szerint pszichés problémái voltak. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.