Spanyolország az Eb első hármasával kiejtette Törökországot

futball
2016 június 17., 21:03

Mielőtt belekezdenénk, hogyan verték meg nagyon a spanyolok a törököket, kezdjük ezzel a jelentettel, Piqué köszönti egykori csapattársát, a szakkomentátorként dolgozó, rákból gyógyult Abidalt.

link Forrás

Maga a meccs olyan volt, mintha a régi magyar válogatottat láttuk volna játszani egy komolyabb csapattal. Már amennyiben vereség után érkeztek a törökök (a csehektől kaptak ki), de arról beszéltek, hogy van esélyük a spanyolok ellen, és nem fognak beállni védekezni, Ehhez képest egy pillanatig sem volt esélyük a törököknek,

A spanyolok nem meglepő módon elvették a labdát a természetesen betömörülő törököktől, de fél óráig nem tudtak bejutni a török 16-oson belülre, vagy ha igen, a bent álló játékosuk visszapasszolta a labdát.

Aztán kiderült, hogy a török nemcsak támadni, de védekezni sem tudnak. Legalábbis azt a bravúrt hajtották végre, hogy beálltak védekezni, de mégis hagytak teret a spanyol csatároknak.

És három percen belül össze is omlottak. Előbb Morata fejelte be Nolito beadását a 34. percben, egy török még kézzel sem tudta elérni a labdát.

link Forrás

Aztán Nolito fejezett be egy támadást, egy hozzá pattanó labdát küldött fura mozdulattal a hálóba.

link Forrás

Ahhoz képest, hogy a törököknek innentől kezdve már a gólra kellett volna hajtaniuk, a spanyolok maradtak támadásban, nagy fölényben játszottak továbbra is.

A védő, Ramos például minden fűszál felett passzolt egyet az első félidőben

link Forrás

A teljes spanyol csapat ezt művelte az első félidőben:
link Forrás

A szünet után végképp összetörtek a törökök. Még neki sem álltak, hogy megpróbálják ledolgozni a hátrányukat, amikor megkapták a harmadik gólt. Alba valószínűleg lesen kapta Iniesta nagy passzát, Moratát ez nem zavarta, és duplázott a 49. percben.

link Forrás

A harmadik gól előtti támadásban csak De Gea és Piqué nem ért labdához

link Forrás

Ezután laza fölényben folytatta a spanyol csapat, a törökök helyzetecskékig jutottak, de kiderült, hogy nem véletlenül szenvedtek már a selejtezőkben és az első meccsükön is, nagyon gyengék.

Fatih Terim, a törökök legendás kapitánya sem bírta a szenvedést.

link Forrás

A törökök papíron legjobbja, az előző meccsen is rossz Arda Turan legemlékezetesebb megmozdulása az volt, hogy amikor a saját tábora kifütyülte, elkezdte hergelni őket, amitől még jobban fújjolták.

link Forrás

A másik oldalon Iniesta igazi vezér, Xavi visszavonulása óta abszolút vezér, nagy formában van, ő akár elviheti a négy közé a spanyolokat, vagy tovább. Nincs igazán nagy formában lévő csapat az Eb-n, a spanyolok voltak az elsők, akik hármat rúgtak. Az olaszok persze jók.

link Forrás

A Barca-játékosok találkoztak is a meccs végén:

link Forrás

Ez a firka lett a vége, spanyol passztérkép a pálya minden szegletében

link Forrás

A spanyolok 18-szor lőttek kapura, hatszor el is találták, a törökök csak nyolcszor próbálkoztak, de egyszer sem sikerült kaput találniuk.

link Forrás

A harmadik fordulóban a már továbbjutott spanyolok a horvátokkal játszanak, a kiesett törökök a csehekkel.

Spanyolország-Törökország 3-0

Spanyolország: De Gea - Juanfran, Pique, Ramos, Alba (Azpilicueta, 81.) - Fabregas (Koke, 71. perc), Busquets, Iniesta - Silva (Soriano, 64.), Morata, Nolito

Törökország: Volkan Babacan - Gokhan Gonul, Mehmet Topal, Hakan Balta, Caner Erkin - Ozan Tufan, Selcuk Inan (Yunus Malli, 70.), Oguzhan Ozyakup (Olcay Sahan, 61.) - Hakan Calhanoglu (Nuri Sahin, 46.) Burak Yilmaz, Arda Turan

Gól: Morata (34., 49.), Nolito (37.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.