Az állam 38,9 milliárdért megvette az Erste Bank 15 százalékát

gazdaság
2016 június 20., 10:35
comments 89

A magyar kormány és az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) képviselői aláírták az Erste Bank Hungary 15-15 százalékos részesedésének megvásárlásáról szóló szerződést Budapesten. A magyar állam a részesedésért 38,9 milliárd forintot fizet, az árat külső szakértőkkel, piaci értékeléssel alakították ki – írja az MTI.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az aláírás után kifejtette, a magyar állam nevében a Corvinus Zrt. vásárolja meg az Erste Bank Hungary Zrt. 15 százalékos kisebbségi tulajdonrészét. Felidézte, hogy tavaly februárban az EBRD-vel abban állapodott meg a magyar kormány, hogy a korábbiaknál szorosabban együttműködnek a magyar gazdaság szempontjából fontos pénzügyi kérdésekben. A kormány azt is vállalta a tavaly februári együttműködési megállapodásban, hogy jelentősen mérsékli a bankrendszer terheit, hogy a hitelezési aktivitás bővüljön. Így ígéretéhez híven több lépcsőben csökkentette a bankadót, együttesen mintegy 80 milliárd forinttal – mondta.

A vásárlást állítólag az osztrák-magyar meccs előtt véglegesítették.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.