Este csak az angol meccset kell nézni

futball
2016 június 20., 07:07
comments 191

Mármint ha a magyarok továbbjutása szempontjából fontos meccset akarnak nézni:

ha ugyanis Anglia legyőzi Szlovákiát, már biztosan lesz két, legfeljebb hárompontos csoportharmadik.*

B csoport

Rangsor Team Meccsek Gólkülönbség Pont
1 Anglia 2 1 4
2 Wales 2 0 3
3 Szlovákia 2 0 3
4 Oroszország 2 -1 1

Angliának négy pontja van, így még egy vereséggel is ugyanannyi pontjuk lenne, mint most a magyar csapatnak, bár a gólkülönbségük egy vereség esetén a legobb esetben is 0 lenne, egy gólosnál nagyobb vereségnél pedig már negatív - vagyis ez esetben a magyar csapat még akkor is eléjük kerülhet, ha két góllal kikap a portugáloktól. Ha viszont Anglia nyer, akkor Szlovákiának biztosan csak három pontja lehet, és a másik találkozó végeredményétől függetlenül biztos, hogy lesz még egy, négy pontnál kevesebbet szerző csapat: ha Wales kikap, három pontja lesz, ha Oroszország nem nyer, legfeljebb kettő.

Vagyis, ha Anglia nyer, akkor Magyarország - ahogy erre már az időjárásjelentő beköszönő posztomban is utaltam - biztosan továbbjut a legjobb 16 közé, mert az A csoportban harmadik helyen végzett Albániának már most kevesebb pontja van Magyarországnál, így már csak egy csoportharmadikat kell megelőzni a legjobb 16 közé jutáshoz.

Ha ez ma még nem jönne össze, akkor holnap is kiszurkolhatjuk még a továbbjutást, ehhez vagy Németországnak kell legyőznie Észak-Írországot, vagy a cseheknek kell pontot veszíteniük Törökország ellen. A magyar csoport után véget érő D csoportban még két csapatnak is esélye van négy pontra, így ott bonyolultabb a helyzet, de mire ők játszanak, már tudni fogjuk, hogy a magyarok végül hanyadik helyen végeznek a csoportban - ha Ausztria legyőzi Izlandot, akkor a magyar-portugál meccs eredményétől függetlenül biztos a továbbjutás, ha Izland nyer, akkor a harmadik helyre is visszacsúszhat a magyar csapat.

A csoport

Rangsor Team Meccsek Gólkülönbség Pont
1 Franciaország 3 3 7
2 Svájc 3 1 5
3 Albánia 3 -2 3
4 Románia 3 -2 1

*Pontosítás: elsőre elkapott a hév, és azt állítottam, hogy csoportelsők lesznek a magyarok, ha Anglia nyer. Ez persze hülyeség, az angol mecsnek a magyar csoport végső sorrendjéhez nincs köze, csak a továbbjutás szempontjából fontos. Elnézést.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.