Csányi Sándor megvédte a magyar szurkolót, akinek csak annyi a bűne, hogy izmos

futball
2016 június 21., 13:19
comments 241

Az MLSZ elnök/OTP-vezér Csányi Sándor közleményben reagált az UEFA döntésére, amiben 85 ezer euróra büntették a magyar szövetséget az Eb-n elkövetett szurkolói rendbontások miatt.

Mint mondta, "a magyar szurkolók fantasztikus hangulatot teremtettek a válogatott mindkét eddigi mérkőzésén. Míg más csapatok esetében sajnos előfordult, hogy egymást ütlegelték a Franciaországba érkezett huligánok, Bordeaux és Marseille utcáin az osztrák és az izlandi drukkerekkel együtt készültek a mérkőzésre a magyarok, mindenfajta atrocitás vagy erőszak nélkül."

Majd így folytatta:

"Nem kétséges, a magyar foci sok problémával küzd, de azt nem lehet eltagadni, hogy az elmúlt években odahaza az erőszakot komoly erőfeszítések árán száműztük a pályák környékéről.

photo_camera A világsajtót bejáró fénykép ( AFP PHOTO / ANNE-CHRISTINE POUJOULAT)

Természetesen számomra sem elfogadható a szurkolói rendbontás, a verekedés, bedobálás, vagy a náci szimbólumok használata, ha ilyesmi történik, jogos a nemzetközi szövetség büntetése. De azt felháborítónak tartom, hogy a nemzetközi sajtó egy része egy olyan - amúgy Spanyolországban élő - magyar ember fotójával ijesztgesse a világot, akinek a hírek szerint mindössze annyi a "bűne", hogy izmos és rendszeresen testépítő bajnokságokat nyer. Nyomatékosan mondom: minden tisztességes magyar szurkoló mellett kiállunk, a szövetség jogi védelmét ajánlom fel azoknak, akiket bárki alaptalanul vádol meg mindannyiunk számára elfogadhatatlan szélsőséges nézetekkel és viselkedéssel."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.