Katasztrofális teljesítményt nyújtottak a diákok az idei felvételiken

oktatás
2016 június 21., 04:13
comments 204

Sokkal gyengébben szerepeltek a gimnáziumba készülő általános iskolai diákok a felvételiken, mint az elmúlt években - írja az Oktatási Hivatal összesítése alapján a Magyar Hírlap. Főleg a nyolcosztályos gimnáziumba felvételizőknél volt látványos a visszaesés.

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
photo_camera MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Tavaly az elérhető 100 pontból átlagosan 69,6 pontot gyűjtöttek a nyolcosztályos évfolyamokba felvételizők, idén ehhez képest óriásit esett vissza a teljesítmény, és 12 ponttal gyengébb teljesítményt nyújtottak a diákok.

Tíz éve nem volt ilyen kevés pontszáma a felvételizőknek, és nem sokkal jobb a helyzet a négy- illetve a hatosztályos évfolyamokba készülők esetében. A négyosztályosok átlagosan 47,6, a hatosztályosba felvételizők 54,1 pontot értek el.

Az összeállítást készítő Magyar Hírlap által megkérdezett Radó Péter oktatásügyi szakértő szerint a diákok egyre gyengébb teljesítménye, illetve az oktatáspolitika által diktált túlzott elvárások egyszerre okozhatják a rossz eredményeket.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.