Letöltendő börtönre ítélték az egyik magyar szurkolót

Tbg
futball
2016 június 22., 11:06
comments 55

A magyar válogatott szombati marseille-i mérkőzése után öt magyar szurkolót vettek őrizetbe, egyiküket hivatalos személy elleni erőszak miatt hat hónap letöltendő börtönbüntetésre ítéltek, mondta Szijjártó Péter szerdán Budapesten.

A külgazdasági és külügyminiszter egy más témában tartott sajtótájékoztatón kérdésre kifejtette: az öt szurkoló közül kettőt pirotechnikai és tiltott eszközök birtoklása, kettőt garázdaság, egyet pedig hivatalos személy elleni erőszak miatt vettek őrizetbe. Utóbbit videofelvételek alapján azonosították.

Közlése szerint ügyvédet és tolmácsot mindenki mellé kirendeltek.

Hétfőn gyorsított bírói eljárásban zajlottak le a tárgyalások, az öt szurkolóból négyet szabadlábra helyeztek, illetve 250-500 euró közötti pénzbüntetésre ítéltek.

A hivatalos személy elleni erőszak miatt őrizetbe vett szurkoló hat hónapos letöltendő börtönbüntetést kapott. A konzul felvette a kapcsolatot a családjával.

Szijjártó felhívta a figyelmet, hogy az öt őrizetbe vett szurkoló közül egy sem volt azon 11 ezer ember között, akik regisztráltak a konzuli szolgálat honlapján. Márpedig ez fontos, hogy könnyebben elérhessék, gyorsabban segíthessenek a szurkolóknak

A három ideiglenes konzulátus - Bordeaux-ban, Marseille-ben és Lyonban - marad a bajnokság végéig.

A szerdai meccs miatt a konzuli szolgálat ma 24 órás telefonos ügyeletet tart, ez a 06 1 458 1682 és a 06 1 458 1634 számokon érhető el.

A helyi hatóságok az eddigieknél is szigorúbb fellépést helyeztek kilátásba a hivatalos személlyel szembeni erőszak esetében, mondta Szijjártó Péter. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.