A Fidesz azt ígéri, Rogán elmegy a következő bírósági szembesítésre

POLITIKA
2016 június 24., 07:56
comments 84

A Fidesz-frakció pénteki közleménye szerint Rogán Antal részt vesz a bírósági szembesítésen, valamint hamis tanúzásért feljelenti Portikot. Ugyanakkor azt is kijelentették, hogy a kormánypárti politikusok nem vesznek részt a nemzetbiztonsági bizottság Portik-Rogán-ügy miatt összehívott ülésén, mivel szerintük ez csak egy ellenzék által kierőszakolt hecckampány.

Péntek délelőtt Orbán Viktor azt mondta, erről az ügyről nem beszélnek Rogánnal.

Rogán Antal a múlt heti szembesítésen azért nem jelent meg, mert épp akkor halaszthatatlan közfeladatai támadtak Németországban. Akkor a Miniszterelnöki Kabinetiroda ezt azzal indokolta, hogy Rogán Antal június 17-én hivatalos programon vett részt Münchenben, aminek keretein belül háttérbeszélgetést folytatott a német sajtó munkatársaival illetve interjút adott a Bild napilapnak. Az interjú megjelenését hétfőre ígérték. Ezen kívül Rogán Marcus Söder bajor pénzügyi és területfejlesztési miniszterrel is találkozott Nürnbergben. Erről egy képet is küldtek.

Az interjú végül nem készült el, a német bulvárlap csak 3 mondatot idézett Rogántól. A miniszter erre hivatkozva nem ment el a szembesítésre.

A szembesítésen egyedül megjelenő Portik Tamás azt állította, hogy ismeri személyesen is Rogán Antalt, és korábban tízmillió forintnyi eurót adott át neki készpénzben, hogy jóval a piaci ár alatt juthasson belvárosi ingatlanokhoz.

Később Rogán Antal a Népszabadságnak azt mondta, soha, sehol nem találkozott Portikkal, és Pápa Marianne-t sem ismeri. Majd a miniszter Ügyvédje tanácsára úgy döntött, feljelenti az alvilági leszámolásokban felbujtással vádolt Portik Tamást hamis tanúzásért.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.