Az egyik ligetvédő szerint eltörték a rendőrök vállát a Városliget Zrt. székháza előtt

POLITIKA
2016 június 27., 17:45
comments 735

A ligetvédők vasárnap este a Városliget Zrt. Dózsa György úti irodájánál akartak feliratokat fújni a járdára, mikor a biztonsági őrök megállították őket. Az őr hátulról karjánál fogva elrántotta az aktivistanőt, és kicsavarta kezéből a festéket, majd eltépte a felirat sablonját is, tudta meg a Népszabadság.

A lap szerint a biztonsági őr viselkedése miatt a ligetvédők kihívták a rendőröket, de azok a biztonság őr helyett az aktivisták személyi igazolványait gyűjtötték be. A rendőrség szerint a „Például itt is állhatna egy fa” szlogen felfestésével bűncselekményt követtek el, mert a Dózsa György úti irodaház előtti járdarész magánterület.

link Forrás
Az aktivisták közül a festékszórót kezelő Sebestyén Esztert állították elő, de mivel a nő ellenállt, a rendőrök a kezét hátracsavarva tuszkolták be az autóba. Miután a kórházban megröntgenezték,

kiderült, hogy az intézkedés során letört egy darab a vállcsontjából.

A rendőrségen azt állították, hogy a magántulajdonban okozott 1500 és 15 000 forint közötti kár bűncselekmény, ezért volt szükség az előállításra.

Update:

Hétfőn este a rendőrség közleményt adott ki, amiben cáfolták Sebestyén Eszter állításait. A BRFK szerint a nőnek ugyan tényleg fájt a csuklója és a válla az előállítás után és ezért kora hajnalban el is vitték kórházba kivizsgálásra, de ott nem találtak semmit, amit Sebestyén el is ismert.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.