Tapló buszsofőr borította ki az ismert kerekesszékest

Budapest
2016 június 30., 20:50
comments 300

Felháborító esetről számolt be a Facebookon Fenyvesi Zoltán, becenevén Wheelchairguy, akit onnan lehet ismerni, hogy kerekesszékesként számos filmben és reklámban szerepel.

A Hengermalom utcánál várt a buszra, majd amikor az megérkezett, a sofőr kiszállt, és kérdezte, hol a kísérője. Majd azt mondta, hogy anélkül nem utazhat a buszon – ilyen szabály persze nem létezik. Amikor ezt kifogásulta Fenyvesi, a buszsofőr

"azt válaszolta én igenis rosszul tudom és MEGTAGADTA, hogy segítsen felszállni a buszra, majd ő felszállt én pedig megfogtam a busz ajtaját, hogy már pedig addig innen senki nem megy sehova ameddig én nem szállok fel. Ő beült a kormányhoz én pedig megkérve az utasokat felszálltam a buszra. Ezután legalább 10 percig álltunk a megállóban addig mindenki síri csöndben várt, majd a sofőr közölte, hogy ez az utolsó alkalom, hogy elvisz mindezt olyan hangsúllyal mintha ő tenne szívességet, hogy ezúttal kivételt tesz."

– írja.

Aztán beszélt a BKK diszpécserével és az időközben felszállt jegyszedővel, akik mind abban győzték meg, hogy neki van igaza, de azért a jegyszedő jelezte, hogy ezt a sofőrnek nem lehet jelezni, mert "nem szabad zavarni őt".

Végül a sofőr arra sem volt hajlandó, hogy lenyissa a rámpát, "le kellett ugrania" a buszról.

"Az elkeserítő az egészben, hogy senki nem tett semmit, sem az utasok nem segítettek ameddig nem kértem illetve egy szót se szóltak míg álltunk a megállóban, sem pedig a jegyellenőr. Nem értem, hogy mitől lesz a buszsofőr kiskirály az adott járaton?"

Később egy kommentben hozzáteszi, hogy nem általában a buszsofőröket akarja elítélni, csak egy nagyon negatív élményét osztotta meg, és fontosnak tartja, hogy ez emberek jobban odafigyeljenek egymásra.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.