Nem volt ismeretlen az amerikaiak előtt az isztambuli merénylet kitervelője

külföld
2016 július 01., 18:48
comments 23

Nem ismeretlen az amerikai belbiztonsági és terrorelhárító szervek előtt Ahmed Csatajev, akit az isztambuli reptéri merénylet kitervelőjének tartanak. Michael McCaul, az amerikai képviselőház belbiztonsági bizottságának republikánus elnöke szerint a hollétéről ugyan nem tudnak, de

"a dzsihadistákhoz fűződő kapcsolatrendszerét jól, részletes adatokkal dokumentáltan nyilvántartjuk".

Szerinte Csatajev az észak-kaukázusi régió első számú közellensége. Az amerikaiak értesülései szerint Csatajev többször is járt Szíriában, ahol az ISIS hadműveleteiért felelős vezető egyik legfőbb segítője lett.

Csatajev tavaly került fel a nyilvántartott terroristák listájára, már akkor jelezték, hogy az Egyesült Államok és Törökország elleni merényletekre készül. Az amerikaiak szerint Csatajevnek 130 terroristából álló csapata van. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.