Lovasi András is csatlakozott a Ligetvédőkhöz

Tbg
környezetvédelem
2016 július 04., 09:28
comments 155

A Kispál és a borz illetve a Kiscsillag zenekarok frontember-énekese, Lovasi András hétfőn este 8 órakor fog fellépni a Liget-projekt ellen tiltakozó Ligetvédők táborában, a Városligetben a volt Hungexpo és Kertem kocsma területén.

Lovasi ezzel a lépésével talán a legismertebb arca lehet a Ligetvédőknek. Bár a projektet a budapestiek túlnyomó része határozottan elutasítja, aktívan csak a Ligetvédők szálltak szembe a sok szempontból problémás projekttel.

UPDATE: Az esemény Facebook-oldalán a szervezők közölték, hogy Lovasi Andrással az időpont egyeztetése még folyamatban van, technikai okokból nem hétfő este néz be a Ligetvédők Táborába, hanem a hét egy másik napján.

Ezen a héten meghirdették a Kitartás Hete nevű programsorozatot, a múlt héten ugyanis Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette, hogy már a héten megindulhat az elfoglalt objektum kiürítése, azaz a hatalom erőhöz fog folyamodni.

A múlt héten a birtokvédelmi eljárást is megindították.

Az elmúlt hetekben a Közlekedési Múzeum épületének bontását akadályozó Ligetvédők nagyobb sebességre kapcsoltak, és sikerült Lovasi Andrást is meghívniuk a táborba.

Lovasi egy szál gitárral érkezik, áram ugyanis csak korlátozott mennyiségben a táborban.

Gitározás, beszélgetés, ellenállás

Mint azt a Ligetvédők kommunikációs feladatokkal megbízott aktivistája, Bognár Éva a 444-nek elmondta, „Lovasi együtt virraszt, beszélget majd velünk arról, hogy ő, illetve mi mit gondolunk a Városligetről, a Liget-projektről. Miről szól ez a tiltakozás, miről nem szól.”

A Kitartás Hete nevű rendezvény 19 órakor kezdődik.

Bemutatják a Ligetvédőkről készült bemutatkozó videót, fellép, beszél és zenél Komáromy G Ras Gergely is, akit a múlt héten pszichiátriára zárt egy éjszakára a rendőrség, amiért órákon át tiltakozott a Közlekedési Múzeum tetején.

A szervezők meglepetést is ígérnek, az ország „leghíresebb „szabadságjogi aktivistájának videoüzenete” is a programpontok között szerepel.

A héten a Ligetvédők esténként igyekeznek illusztris vendéget hívni, kedden Takáts Eszter énekes-gitáros fog fellépni a táborban. Szerdán az erőszakmentes ellenállásról hallgathatnak előadást az érdeklődők.

A címlapkép a Kiscsillag zenekar Facebook-oldaláról van


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.