Trump kirúgott tanácsadója szerint a Hillary Clinton mellé posztolt Dávid-csillag igazából seriffcsillag

külföld
2016 július 04., 05:58
comments 91

Némileg váratlanul rúgták ki nemrég Donald Trump vezető kampánytanácsadóját, Corey Lewandowskit. Lewandowski nem sokáig maradt munka nélkül, hamar lecsapott rá a CNN, hogy legyen Trump-ügyi szakértőjük.

Rögtön szükség is volt a tudására, miután Trump kampánya újabb botrányba keveredett. A republikánusok várható elnökjelöltjének Twitterén bukkant fel egy fotó, amin Hillary Clinton volt látható egy pénzhalom mellett, a kép oldalán pedig egy Dávid-csillagba volt beírva, hogy a valaha volt legkorruptabb politikus.

A bejegyzést hatalmas felháborodás fogadta, végül két órán belül törölték is. Azóta sem derült ki, hogy ki posztolta és hogy lett-e báriféle következménye. A Mic utánanézett a képnek és kiderült, hogy nem saját alkotása volt a Trump-csapatnak, hetekkel korábban egy neonáci oldalon bukkant fel először.

Lewandowskit viszont ilyesmivel sem lehet zavarba hozni. A CNN-en arról beszélt, hogy ez a tweet egy egyszerű tweet volt, az emberek pedig elkezdtek mindenféle dolgot belelátni, ami ott sem volt:

"Ez ugyanaz a csillag, ami a seriffirodákon van kirakva országszerte."

- mondta a volt kampánytanácsadó, aki szerint a mainstream média alaptalan vádakkal támadja Trumpot. Trump kampánycsapata a törlés után visszarakta a képet, ezúttal már egy körbe volt beleírva, hogy Clinton a legkorruptabb politikus valaha.

Lewandowski szerint a politikai korrektség ámokfutása zajlik éppen. Ha ez a csillag úgy került volna ki, hogy nincs mögötte a pénzhalom, senki nem kötött volna bele. De a mainstream média próbál mindenbe belelátni valamit. (CNN)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.