Kamu Facebook-poszt miatt kezdte nemzetgyilkos férgezni Gyurcsányt Pitvaros polgármestere

politika
2016 július 05., 05:39
comments 310

„Trianon jogos volt, a határon túli magyaroknak semmi közük a magyarsághoz, különben se akarjanak beleszólni az ország belügyeibe”. Ez az idézet terjed a Facebookon, Gyurcsány Ferenchez kötve. Ilyet ugyan a DK-elnöke nem mondott, de Pitvaros polgármestere, Radó Tibor annyira felhúzta magát, hogy a Facebookon kezdte gyalázni a volt miniszterelnököt.

photo_camera Radó Tibor. Forrás: pitvaros.hu

„Rohadj meg te hazaáruló, nemzetgyilkos féreg!" - szólította meg Gyurcsányt a polgármester. A pitvarosi polgármester azzal indokolta a kiakadását a Délmagyar szerint, hogy a nagyszülei a felvidéki Gútán éltek a második világháborút követő lakosságcseréig, amikor is ott kellett hagyniuk a földjüket, házukat, a múltjukat.

Azt is írta a Facebookok Radó Gyurcsánynak címezve, hogy „Anyám ezt remélem, soha nem fogja látni, mert 70 évesen és két bottal is odasétál hozzád és addig üt, amíg lélegzel. A családom mindig is magyar volt."

Amikor megkérdezték tőle, hogy biztos-e benne, hogy Gyurcsány ilyet mondott, azt válaszolta: „Nem vizsgáltam, hogy tényleg Gyurcsány mondta-e. Ha nem is szó szerint, de hangfelvételen is hallottam már tőle hasonló kijelentéseket".

A DK-s választókerületi elnöke a poszt törlésére és lemondásra szólította fel Radót, de a bejegyezés maradt. Majd amikor Gyurcsány ügyvédi felszólítást küldött, mégis törölte a posztot - írja a délmagyar.

Radó nem lehet könnyű ember. 2012-ben azért kellett kiírni időközi választást, mert a 6 tagú képviselő-testület hosszas vitákat követően kinyilvánította: nem tud vele együtt dolgozni. Ezután lemondott, de újraválasztották. 2013-ban aztán a képviselőtesület mondott le, mert továbbra sem tudtak vele együtt dolgozni. Egyetlen jelöltként ekkor is újraválasztották Radót.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.