Hárommilliárdért vette meg a Várkert Kaszinót az MNB alapítványa

PÉNZ
2016 július 06., 12:35
comments 97
photo_camera Várkert Kaszinó. Fotó: Wikimedia

10,5 millió eurót, azaz valamivel több mint 3 milliárd forintot fizet a Pallas Athéné Domus Innovationis Alapítvány a budapesti Ybl Vízház épületéért, másik ismertebb nevén a Várkert Kaszinóért - adta hírül az MTI.

A közlés szerint a jegybank alapítványainak azért van szükségük az üresen álló épületre, hogy ott tudományos konferenciákat, kortárs képzőművészeti kiállításokat és rendezvényeket tarthassanak. Az épület a Várkert Bazárral szemközt található a Duna budai partján, és mostantól az alapítvány ingatlanfejlesztő cége, a Vízház Zrt. tulajdonában lesz. (Az épület eredetileg a Királyi Palota vízellátási rendszerének gépházaként működött.)

Azt is írják, hogy az épülete állaga leromlott, a "belső terek felújításra szorulnak", azaz valószínűleg további százmilliókat vagy milliárdokat tervez még rákölteni az MNB. Az épületre a banki alapítványok "hosszú távú, biztonságos befektetésként" tekintenek, melynek megvásárlásával "gyarapodik a nemzeti közvagyon."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.