Kövér szerint a kvótanépszavazással „Istentől adott szállásterületünkön” kell megvédenünk a kultúránkat

politika
2016 július 08., 09:12
comments 240

Az Országgyűlés elnöke szerint ha a magyarok képesek magukat megvédeni saját hazájukban, akkor ezzel az európai civilizációt és kultúrát is megóvják a migráció okozta identitás- és civilizációs válságtól.

Kövér László a KDNP ifjúsági szervezete, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség kisvárdai nyári táborában rendezett kerekasztal-beszélgetésen kifejtette: minél több migránst fogad be és integrál Európa, annál nagyobb eséllyel fog bekövetkezni az a lehetőség, hogy később ők fogják integrálni a többségi társadalom európai kultúrájú, keresztény gyökerű tagjait. Ebben a témában számos politikai küzdelem és vita zajlik most Európában, ennek része lesz az október 2-án megtartandó magyarországi népszavazás is – mondta.

Kövér László szerint ha képesek vagyunk az

„Istentől adott szállásterületünkön”

a kultúránkat megvédeni, akkor azzal nemcsak saját magunkat, hanem az európai civilizációt és kultúrát is megvédjük, amiről a nyugati-európai politikusok egy része már nyíltan lemondott.

Kövér László, az Országgyűlés elnöke felszólal az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség nyári táborának keretében rendezett kerekasztal-beszélgetésen a kisvárdai Bessenyei Gimnázium és Kollégiumban, mellette Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter (Fotó: Balázs Attila / MTI)
photo_camera Kövér László, az Országgyűlés elnöke felszólal az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség nyári táborának keretében rendezett kerekasztal-beszélgetésen a kisvárdai Bessenyei Gimnázium és Kollégiumban, mellette Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter (Fotó: Balázs Attila / MTI)

A kisvárdai Bessenyei Gimnáziumban Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter, Nacsa Lőrinc, az IKSZ elnöke és Kozma Péter megyei kormánymegbízott részvételével megtartott beszélgetésen a házelnök történelmi kitekintésében úgy fogalmazott, Európa kulturális felbomlási folyamatáról az utóbbi időszakban csak kevesen vettek tudomást, a probléma végkifejletét pedig csak a migrációs válság mutatta meg a kontinensnek a maga „brutális, de még egyáltalán nem a legrosszabb” formájában.

Az európai civilizáció a keresztény-morális tanítások alapján jött létre, ez a gondolkodás pedig a mindennapi normákban, a tisztelet kultúrájában, a büntető törvénykönyvön keresztül a jogrendszerig mindenben benne van – mondta Kövér, aki szerint ez egy másik civilizációra is igaz, a muszlim hitvilágban ez az összefüggés direktebb és egyértelműbb a benne élőknek, ragaszkodnak a hitviláguk erkölcsi parancsrendszeréhez, és „eszük ágában sincsen erről lemondani”.

A házelnök szerint egyes felmérések szerint bár az Európába érkezett bevándorlók második-harmadik generációjának nagyobb része beilleszkedett a fogadó (például a német) társadalomba, de a többségük még mindig másodrendű embernek érzi magát és inkább követi vallási meggyőződését, annak parancsait, mint betartja a törvényeket.

Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter, Kövér László házelnök, Nacsa Lőrinc, az IKSZ elnöke és Kozma Péter kormánymegbízott (Fotó: Balázs Attila / MTI)
photo_camera Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter, Kövér László házelnök, Nacsa Lőrinc, az IKSZ elnöke és Kozma Péter kormánymegbízott (Fotó: Balázs Attila / MTI)

Kövér László szerint az identitásukat és vallási meggyőződésüket tőlük sem lehet elvitatni, mert ez az ember legmélyebb érzéseit és lelket érinti, amit senkitől sem lehet elvenni. Az ezt valló európai liberális politikai felfogás a keresztény gyökerekhez való tartozást viszont kirekesztő és rejteni való tulajdonságként láttatják, ez a gondolkodás lényegében az embert nem egy társadalmi, közösségi lényként, hanem kötelességek és felelősségek nélküli, de jogokkal rendelkező egyénként tüntet fel és állít normaként a társadalom elé – mondta.

Minél inkább ez a tendencia uralja Európát, annál biztosabb, hogy a következő generációkra nagyon nehéz idők fognak várni – vázolta fel a jövőképet Kövér László, aki a kvótanépszavazásról azt mondta, reméli, a magyar emberek remélhetőleg abszolút többsége hitet tesz majd amellett, hogy „nekünk van jogunk eldönteni, hogy kivel akarunk e hazában együtt élni”.

Szerinte mindent meg kell tenni Magyarországon, Európában és a nemzetközi porondon is, hogy a „normalitás jogát” megvédjük.

„Ez a kérdés, válasszatok, rabok legyünk vagy szabadok, muszlimok vagy keresztények, mit akartok?”

– tette fel a kérdést zárszóként a közönséghez Kövér László. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.