Orbán Viktor délről érkező kihívásokról tárgyalt Erdogannal

POLITIKA
2016 július 09., 14:43
comments 76

Szombaton a világ legfontosabb vezetői mint a NATO csúcstalálkozóján voltak Varsóban. A legfontosabb témák az illegális bevándorlás, az embercsempészet és az ISIS elleni harc voltak.

photo_camera Facebook / Orbán Viktor

Itt beszélgetett egymással Orbán Viktor és Recep Tayyin Erdogan, a török köztársasági elnök. Csak a szokásosról, vagyis a délről érkező kihívásokról, gazdasági kapcsolatok újradinamizálásáról tárgyaltak.

Orbán Viktor leszögezte, a NATO déli részének stabilitása nagyon fontos Magyarország szempontjából.

photo_camera Facebook / Orbán Viktor

A NATo főtitkára, Jens Stoltenberg kijelentette,

a mostani kétnapos varsói csúcstalálkozó bebizonyította, hogy Észak-Amerika és Európa továbbra is egységes

Oroszország - az ukrajnai válság által is nyilvánvalóvá tett - ambícióival szemben.

"Nem sikerült létrehoznunk a stratégiai partnerséget, amelyet a hidegháború után megpróbáltunk kifejleszteni, de azért nem is olyan a helyzet, mint a hidegháború idején volt" - közölte. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.