Hatalmas a készültség Párizsban az esti Eb-döntő előtt

külföld
2016 július 10., 05:48
comments 38
photo_camera A Stade de France gyepe a párizsi terrortámadások idején.

"Rendkívüli készültség" várható vasárnap este Párizsban, ahol Franciaország és Portugália csap össze a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokság döntőjében - írja az MTI. A hatóságok arra készülnek, hogy akár győznek a kékek, akár nem, óriási vonulás veszi majd kezdetét a városban, különös tekintettel a belvárosra és a Champs-Elysées-re.

Egyedül a világ egyik legismertebb sugárútján 3400 rendőr és csendőr lesz majd szolgálatban, a döntő helyszínén, a Stade de France-ban pedig 1300-an felügyelik majd a rendet. Az Eiffel tövében található 90 ezres szurkolói zóna biztonságáért 1400 rendőr felel majd.

Michel Cadot párizsi prefektus sajtótájékoztatóján azt is elmondta, hogy ha a franciák nyernek, hétfőn nem engedélyezik azt, hogy az 1998-as hazai világbajnoki ünnepléshez hasonlóan nyitott buszon vonuljanak végig a városon, mert július 14-én nemzeti ünnep lesz a városban, és a hatóságoknak már arra is készülniük kell.

A rendőrkapitány szerint a legnagyobb kihívást a vasárnap éjszakai tömegmozgások jelentik. Ez már a békeidőben rendezett francia Vb idején sem volt problémamentes: 1998-ban egy gépkocsi hajtott a tömegbe a Champs-Elysées-n; egy ember meghalt, 150-en megsérültek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.