Elítélték a nagybank korábbi igazgatóját, mert tőzsdetippeket adott a vízvezeték-szerelőjének

bűnügy
2016 július 12., 16:44

Beismerő vallomást tett a manhattani szövetségi bíróságon Steven McClatchey, a Barclays egyik korábbi igazgatója. Elmondta, hogy valóban szivárogtatott bennfentes tőzsdei információkat egy vízvezeték-szerelő barátjának. Többek közt cégek összeolvadásáról és felvásárlásokról is adott ki értesüléseket, csupa olyasmit, amit a banki munkája során a tőzsdézőknél hamarabb tudott meg.

A vízvezeték-szerelő ezekkel a tippekkel a bíróság szerint 76 ezer dollárt, azaz kb. 21,5 millió forintot keresett.

A Baclays New York-i épülete (Forrás: Wikipédia)
photo_camera A Baclays New York-i épülete (Forrás: Wikipédia By Deadly437)

McClatchey 2008 és 2015 között dolgozott a Barclaysnál, idén májusban tartóztatták le.

A beismerő vallomása része egy alkunak, amiben beleegyezett, hogy ha öt évre vagy annál kevesebbre büntetik, nem fellebbez, és 76 ezer dolláros bírságot fizet. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.