Jön a hideg, eső, vihar, jégeső nyugatról

időjárás
2016 július 13., 14:32
comments 54
Forrás: idokep.hu
photo_camera Forrás: idokep.hu

15 fokkal hidegebb lehet, az idokep.hu hőtérképe alapján ekkora a különbség. A hidegfront estére az egész országot eléri, több megyére újra narancssárga, vagyis másodfokú riasztásokat adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a várható heves zivatarok veszélye miatt. Erős szél, jégeső és rövid idő alatt jelentős mennyiségű csapadék is jöhet.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésben azt írták: késő délután, este előbb a Dunántúlon, majd a középső megyékben, végül keleten lehet zivatarokra és nagy mennyiségű csapadékra számítani. Heves zivatarok is kialakulhatnak az óránkénti 80-90 kilométeres erősséget meghaladó szélroham és nagyméretű (több centiméteres) jég kíséretében. Több helyen valószínű felhőszakadás is, kisebb körzetekben akár 50 mm-nél több csapadék is lezúdulhat.

Zivatarokra csütörtök délutánig számítani kell, de heves kísérőjelenségek ekkor már legfeljebb keleten fordulhatnak elő. Ugyanakkor hozzátették, hogy csütörtök éjszakáig a lehulló csapadék mennyisége helyenként összességében szintén meghaladhatja a 30 mm-t, az Észak-Dunántúlon pedig a front mögött viharos széllökésekre is készülni kell. Csütörtökön mindenütt megszűnik a hőség, az előrejelzés szerint a legalacsonyabb hőmérséklet 14 és 23 fok között alakul, keleten lesz legenyhébb a hajnal. A legmagasabb hőmérséklet általában 19 és 25, míg a Tiszántúlon 26 és 32 fok között várható, délután az utóbbi területeken is lehűl a levegő – írja az MTI.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.