Fejszével támadtak az utasokra egy német vonaton

Terrorizmus
2016 július 18., 18:49
comments 481

Kezdetben a német média 21 sérültről írt, ez a szám terjedt el a világsajtóban is, de azóta a Spiegel már csak négy sérültről ír, akik közül hárman szenvedtek súlyos sérüléseket.

Rajtuk kívül 14 ember volt még a kocsiban, ahol a támadás történt, de ők nem sérültek meg.

A támadás Würzburg elővárosában, Heidingsfeldnél történt, Bajorországban, Alsó-Frankföldön.

A bajor belügyminiszter, Joachim Herrmann szerint egy 17 éves afgán állampolgár volt az elkövető, aki késsel és baltával volt felfegyverkezve. A Sueddeutsche Zeitung szerint kísérő nélküli kiskorú menekültként érkezett Németországba, és a közelmúltba helyezték el nevelőszülőknél Ochsenfurtban.

A Spiegel szerint Joachim Herrmann azt mondta, hogy a támadás miatt a vonatot Heidingsfeldnél megállították, az elkövető ekkor megpróbált elmenekülni. Mikor a rendőrök rátaláltak, akkor őket is megpróbálta megsebesíteni, ekkor lőtték agyon.

Wurzburg-Heidingsfeld és Ochsenfurt között a vasútközlekedés szünetel. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.