Ugyanaz az öt férfi támadta meg a 21 éves indiai lányt, akik három évvel korábban megerőszakolták

külföld
2016 július 18., 13:05
comments 61

Hatalmas felháborodás fogadta a hírt, hogy azt a 21 éves indiai diáklányt, akit múlt héten támadott meg öt férfi Rohtak városában, három évvel korábban már egyszer megerőszakolták.

Éppen az első erőszak utáni eljárás miatt járt a bíróságon, amikor az öt férfi megtámadta. Egy autóba lökték, ahol megpróbálták megfojtani. Súlyos sérülésekkel lökték ki az autóból egy bokorba.

A fiatal nőt elsőnek 2013-ban támadták meg, a családja pont azután költözött el Rohtakba, mert féltek, mivel a szabadlábon lévő támadók megfenyegették őket.

"Éppen kiléptem a főiskoláról, amikor megláttam őket. Ugyanaz az öt férfi volt. Nagyon féltem. Betuszkoltak egy autóba, megpróbáltak megfojtani. Azt mondták, meg fogják ölni az apámat és a testvéremet."

- mondta a fiatal nő, aki az érinthetetlenek, azaz a társadalmilag leginkább kirekesztetettek kasztjába tartozik. A családja már korábban jelezte, hogy a támadók fenyegetik őket, hogy ejtsék a vádakat.

Nemi erőszak áldozata Indiában (Abhaya Srivastava/AFP)
photo_camera Képünk csak illusztráció: Nemi erőszak áldozata Indiában egy tematikus sorozatból (Abhaya Srivastava/AFP)

Miután a sajtóban megjelentek az esetről a hírek, Rohtakban tüntetések indultak, a támadók azonnali letartóztatását követelve.

Az elmúlt években az egyre növekvő közfelháborodás miatt szigorították a nemi erőszakra vonatkozó törvényeket Indiában, de még így is sokan azt állítják, hogy a hatóságok keveset tesznek a bejelentések után és még mindig komoly gond, hogy számos ügyben eljárás sem indul. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.