Tudta? Háromszázezer fürdőruhát adott el feketén egy távol-keleti árukat forgalmazó kereskedő

bűnügy
2016 július 20., 11:29
comments 85

A NAV egy Budapest déli részén működő, távol-keleti ruhákat forgalmazó fürdőruha-kereskedőt ellenőrzött. A kereskedő nem használt online pénztárgépet, elmondása szerint azért, mert ő csak nagyban értékesít. Pár nappal később a NAV próbavásárlást tartott nála, és gond nélkül kiadta egyesével is a fürdőruhákat, ráadásul nyugtát sem adott.

Forrás: NAV
photo_camera Forrás: NAV

A NAV számításai szerint a kereskedő nagyjából 300 ezer fürdőruhát értékesített feketén, az áru értéke megközelítette a 165 millió forintot, ami 44,3 millió forint adóhiányt eredményezett. Az adóhiányon felül a bevétel eltitkolása miatt 200 százalékos adóbírságot, azaz 88,6 millió forintot szabott ki a NAV a vállalkozóra.

photo_camera   Forrás: NAV

A kereskedő végül két táskában, készpénzben fizette ki az összesen 133 milliós bírságot, amit a NAV-osok átszámoltak.

Forrás: NAV
photo_camera Forrás: NAV

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.