Újlipótvárosban kivágtak 60 jegenyefát

Budapest
2016 július 21., 12:38
comments 193

Néhány nap alatt szinte észrevétlenül tüntettek el 60 felnőtt fát Újlipótvárosból – írta meg a Népszabadság.

Pedig a lap szerint a terület megmentéséért az elmúlt években sokan kiálltak, például ez a Facebook-csoport is, ami az önkormányzati tervek módosítását kérte. (Az Ökotárs Alapítvány egyébként a tüntetők mellé állva Az év hős fájának választotta az „Újlipótvárosi Jegenyét”.)

2012-ben zárták be a 200 férőhelyes Pannónia utcai óvodát, két évre rá pedig az MSZP-s vezetésű önkormányzat eladta a 6000 m2-es ingatlant. A tiltakozók ez ellen tüntettek, hogy ne épüljön a telekre se lakópark, se irodaház, és ne vágják ki az ottani fákat, mondván: a 60 felnőtt fa lombtömegének pótlását csak 3000 facsemete ültetésével lenne pótolni, de ennyi szabad hely nincs a környéken.

2013. október 10-én egy képviselőtestületi ülésen a 13. kerületi önkormányzat a terület 85 százalékát beépíthetővé nyilvánította – írja a lap, ami emlékeztet rá, hogy Újlipótváros már hatalmas zöldterületet vesztett a 2017-es vizes világbajnokságra készülő uszodaberuházás miatt, például a Dagály-fürdő területén az ígéretek ellenére eltűnt a zöldterület nagyobbik része. (Népszabadság)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.