A helyi hatóságok szerint THC-val van tele az ivóvíz egy coloradói kisvárosban

külföld
2016 július 22., 12:44
comments 161

A Colorado állambeli Hugo nevű kisváros hatóságai azt állítják, hogy az alig 900 lakosú település ivóvize THC-val szennyeződött. A város vezetői azt tanácsolják a lakosoknak, hogy ne igyanak a vízből, ne főzzenek vele, és ne is fürödjenek benne, amíg a hivatalos teszteredmények meg nem érkeznek.

Ugyanakkor a városi hatóságok sem tudták megmondani, hogy ha már szerintük THC-val szennyeződött a víz, akkor ugyan honnan jött az a THC.

Colorado államban ugyan legális a marihuána, de Hugo város közelében nem működik nagy termesztő, és nagybani eladó sem, ahhoz pedig ISZONYATOSAN sok fű kellene, hogy egy egész település ivóvizét be lehessen szennyezni vele.

Szakértők szerint szinte lehetetlen, hogy tényleg THC legyen a vízben, egyrészt a mennyiség miatt, másrészt meg azért, mert a tudomány mai állása szerint a THC nem nagyon oldódik vízben.

Ettől függetlenül a megyei hatóságok is azt mondják, hogy a hivatalos teszteredmények megérkezéséig, ha lehet, ne főzzenek a vízzel és ne is igyanak belőle, de a fürdéssel és a locsolással nem lehetnek nagy problémák. (NPR)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.