Andrásként tűnt el, Andreaként tért vissza az internetre a legőszintébb magyar netceleb

INTERNET
2016 július 23., 19:23
comments 350

Gimis éveim során rengeteg biológia témazáró előtt nézegettem a kollégiumban mobilnetről tanulás helyett az akkoriban futó legaranyosabb Insta/Askfm/Youtube-sztár, Müller András, vagyis Adykaa videóit. Tök híres volt, felismerték az utcán, cikkek jelentek meg róla nem annyira színvonalas, de unatkozó tinik által látogatott oldalakon. De sajnos letörölte magát és az összes videóját, csak ez az egy unofficial válogatás maradt meg:

link Forrás

Egy hónapja viszont teljesen új Youtube-csatornán (és Instán és Facebookon) mutatkozott be újra az emberiségnek. Csakhogy már nem Andrásként, hanem Andreaként. Rea Mueller nem parázta túl a témát, az első videó címe röviden és tömören annyi,

TRANSZNEMŰ VAGYOK

Majdnem 18 perc, és egyszerűen IMÁDOM. Boldog vagyok, hogy megérhettem a napot, amin egy 90 ezres nézettségű videóban olyasvalaki beszél közérthetően és csodálatosan egyensúlyozva a transzszexualitásról, akit nem csak genderszakos egyetemisták, hanem vidéki szakközépiskolások is ismernek. Persze nem akarom én megmondani, hogyan kell beszélni erről, de azt sejtem, hogy így kellene.

link Forrás

A videóban részletesen elmeséli, hogyan jutott el a videó címében olvasható felismerésig. Röviden annyi, hogy bár mindig is érezte, hogy van vele valami, csak gimis korában jött rá, hogy bár fiúnak született, valójában nő.

Nekem sosem volt tipikusan szükségem a coming outra

- hangzik el az egyik legfontosabb mondat a videóban. Valójában ez lenne a legegészségesebb dolog, de kábé senki sem éli meg. Rea elég szerencsés ebben, egyrészt képtelen volt sokáig titkolni, másrészt meg a szülei az első pillanattól kezdve támogatták mindenben.

Ezt nem kell tisztelni, erre nem kell felnézni.

- mondja azoknak, akik csodálják bátorságáért. Pedig nem ő az egyetlen magyar transznemű videós.

link Forrás

A legnaprakészebb magyar ember a világon, a tinilányok kedvence, Lakatos Levente persze már készített is vele egy interjút:

link Forrás

Ezen inspirálódva, mivel semmit sem veszíthetek, én is ráírtam Reára Facebookon, hogy mi újság vele. Azonnal válaszolt!

"Jelenleg fantasztikus minden, elindult egy olyan pontja az életemnek, amire mindig is vágytam; nemcsak hogy önmagam lehetek, de ezzel segíthetek másokat is.
Ezen a szálon szeretnék tovább haladni, hallatni magamról és az életemről, eljuttatni mindenkihez minden üzenetet, ami segítheti az elfogadást.
A videóim nincsenek, s nem is lesznek soha bekategorizálva, bármi várható tőlem, amihez megjön a kedvem"

Rettenetesen boldog vagyok, hogy Rea visszatért az internetre és azt csinálja, amit. Megszámlálhatatlan mennyiségű, higgadtan megválaszolt Ask.fm-es kérdése és őszinte videói a szcéne tagjainak 234234. Mi van a táskámban? videóit lepipálva úgy, ahogy vannak, a maguk kedves kis közhelyeivel és ismétléseivel együtt is százszor többet tanítanak az elfogadásról és ezerszer többet érnek, mint akárhány Punci és kuki kalandok felvilágosító könyv vagy kínos iskolai felvilágosító óra.

A második videójában ő maga beszél róla, hogy tök hülyeség túlparázni a transzneműséget: ki nő, az nő akkor is, ha van rajta smink és akkor is ha nincs.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.