Puszta kézzel gyűrte le a krokodilt, hogy megmentse a barátját

baleset
2016 július 23., 13:37
comments 67

Costa Ricában, Tamarindóban szörfözött pénteken egy amerikai férfi, amikor megtámadta egy krokodil. Beleharapott a lábába, konkrétan kiharapott egy darabot a bokájából, és még a fejét is megsebezte. A férfi csak azért élte túl a támadást, mert ott volt az egyik barátja, aki segítségére sietett és puszta kézzel leterítette a krokodilt.

Ezek után tudtak szólni a vízimentőknek, akik azonnal stabilizálták a férfi állapotát és egy libériai kórházba vitték. Pat McNulty, az egyik vízimentő nem akarta részletezni a férfi személyazonosságát és hátborzongató sérüléseit. Viszont kihasználta az életveszélyes támadás adta alkalmat, és a vízimentők nevében mindenkit figyelmezetett, aki egzotikus tájakra utazik:

"Ebben az országban sok nagy krokodil él, az emberek mégis azt hiszik, a vízben teljesen biztonságban vannak. De az igazság az, hogy ennél körültekintőbbnek kellene lennünk. Ez az ő világuk" (Guardian)

Krokodil Sydney-ben, nem ő volt. (AFP/Saeed KHAN)
photo_camera Nem ő volt, de akár ő is lehetett volna. (AFP/Saeed KHAN)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.