Garázda gólya zaklatja egy német kisváros lakóit

ÁLLAT
2016 július 25., 14:31
comments 67

Egy Ronny nevű, bajkeverő hím gólya zaklatja egy német falu, Glambeck lakóit: a május elején érkezett madár csőrével nekiesik az ablakoknak és az autók szélvédőjének, ha meglátja benne saját tükörképét.

A lakók azóta nem parkolnak az utcákon, textillel borítják ablakaikat és üvegajtóikat.
Ronny júniusban elkergette a faluban már költő gólyapár hím tagját, hogy átvegye a helyét. Mégsem lett belőle nevelőapa, a tojó többnyire egyedül nevelte fel a fiókákat.

link Forrás

Nadine Bauer állatvédelmi szakember szerint a gólya saját tükörképében is riválist lát, amelyet el akar üldözni.

Ronny garázdálkodása legkésőbb augusztus végén véget ér, amikor a gólyák ismét dél felé repülnek. A falu elöljárója szerint csak abban reménykednek, hogy Ronny nem érzi magát annyira jól, hogy jövőre is visszatérjen. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.