Orbán az első a világ vezetői közül, aki beállt Trump mögé

politika
2016 július 25., 06:33
comments 191

Orbán Viktor szombati tusnádfürdői coming out-ja után gyorsan frissült a Donald Trump hivatalos és nem hivatalos támogatóit soroló lista a Wikipedia oldalán.

A magyar miniszterelnök az első a világ vezetői közül, aki beállt a republikánus elnökjelölt mögé.

photo_camera List of Donald Trump presidential campaign endorsements, 2016 / Wikipedia

A lista egyre duzzad azóta, hogy Trumpot a párt hivatalos jelöltjének válaszották, és ezzel olyan amerikai politikai nagyságokat tudhat maga mögött, mint Dick Cheney és Dan Quayle egykori alelnökök.

Szenátorok mellett Sarah Palin Alaska egykori és Chris Christie New Jersey állam jelenlegi kormányzója is ott van a listán.

A nemzetközi figurákat böngészve szembetűnő, hogy kormányon lévő politikusok vagy kormánypárti politikusok közül eddig összesen hárman álltak csak ki nyíltan Trump mellett. Iain Duncan Smith, a frissen bukott David Cameron és a brit konzervatívok márciusban távozott szociális ügyi államtitkára, a szerb radikálisokat vezető Vojislav Seselj, Szerbia miniszterelnök-helyettese, és Subramanian Swamy, az indiai felsőház tagja.

Ellenzéki politikusok között ott van Nigel Farage, a brit UKIP vezetője, aki nemrég Cameronnal karöltve kivezette országát az Európai Unióból, Jean-Marie Le Pen, a francia jobbszél, a Front Nacional vezetője és Geert Wilders, a holland szélsőjobboldali Szabadságpárt ikonikus alakja is. (Wikipedia)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.