Rióban rendőrök raboltak el és kísértek el egy ATM-hez egy sportolót

külföld
2016 július 25., 13:54
comments 102

Ahogy közeleg a riói olimpia, úgy lehet egyre többet olvasni arról, hogy mennyire rosszul állnak az előkészületek és hogy komoly biztonsági kockázatok is vannak az olimpiarendezés körül.

Ezt erősíti most meg Jason Lee története is. A brazil dzsúdzsucu nevű küzdősportban versenyző férfi pár héttel az olimpia nyitánya előtt vett volna részt egy versenyen. Elég hamar felgyorsultak körülötte az események, mint a Buzzfeed írja, Leet két rendőr gyakorlatilag elrabolta, majd egy ATM-hez kísérték, ahol kötelezték arra, hogy vegyen fel pénzt a számlájáról és adja oda nekik.

Nem tudom mi a nyomasztóbb, az a tény, hogy ez még mindig megtörténik külföldiekkel ilyen közel az olimpiához, vagy a tény, hogy a braziloknak olyan társadalomban kell élniük, ami eltűri ezt a szart napi szinten, mesélte erről Lee.

Lee több mint egy éve él Rióban, és most arról beszélt egy interjúban, hogy most már az életéért aggóik. Támadói fegyvert fogtak rá, úgy kísérték el az automatáig. Esélye sem volt tárgyalni velük.

A sztori úgy kezdődött, hogy közúti ellenőrzéshez intették le az autóját. Ekkor derült ki, hogy nincs nála az útlevele, így vezetett. Ezután hatszáz dollárnak megfelelő összeget követeltek tőle. Utána egy rendőrségi zárkába rakták, innen csak hajnali kettőkor szabadult. Természetesen panaszt tett a két rendőr ellen,de állítólag azt mondták neki a hivatalnokok, hogy még ők is tartanak a két intézkedő rendőrtől. (Buzzfeed)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.