Az ISIS tagjai túszokat ejtettek egy francia templomban, megölték a papot

külföld
2016 július 26., 08:57
comments 880
  • Az "Iszlám Állam katonáinak" nevezik a két támadót, akik túszokat ejtettek egy templomban Saint-Etienne-du-Rouvray-ben, és elvágták a pap torkát.
  • Mindkét támadót lelőtték.
link Forrás

Két késekkel felfegyverzett férfi ejtett foglyul öt embert Észak-Franciaországban, Saint-Etienne-du-Rouvray-ben egy katolikus templomban. Egy pap, két nővér, és a hívek voltak a túszok között. Egy hatodik ember elmenekült, ő értesítette a hatóságokat.

A 84 éves papot, Jacques Hamelt megölték a túszejtők, egy rendőr szerint elvágták a torkát.

link Forrás

A helyszínre érkező rendőrök lelőtték a túszejtőket, mindketten meghaltak. Többen megsérültek, egyikük élet és halál között van.

François Hollande elnök és Bernard Cazenevue a helyszínre érkeztek. Hollande azt mondta, a támadók az Iszlám Állam tagjainak nevezték megukat. Az Iszlám Állam vállalta a támadást.

A nyomozást a terrorellenes egységek vezetik.

link Forrás

Manuel Valls miniszterelnök szerint a barbár támadás minden katolikus, és egész Franciaország ellen irányult. A támadást Ferenc pápa is barbárságnak nevezte.

A BBC szerint az egyik támadó rajta volt a francia hatóságok terrorlistáján. Ebben az esetben viszont kérdés, hogyan közelíthette meg egy késsel a templomot. (BBC, Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.