Roger Federer kihagyja az olimpiát és idén már nem lép pályára

sport
2016 július 26., 21:47
comments 34

Facebookon jelentette be minden idők legeredményesebb teniszezője, Roger Federer, hogy nem fogja tudni képviselni hazája színeit a nemsokára kezdődő olimpiai játékokon Rio de Janeiróban.

photo_camera Roger Federer. Fotó: AFP / Adam Davy
Az egykori világelsőnek térdműtétje volt év elején, és szeretne még néhány évig játszani, ezért - orvosai tanácsára - a teljes regenerálódás érdekében kihagyja a szezon hátralévő részét is, és nem indul a US Openen sem.

A svájci azt írja is egyébként, hogy az előállt helyzet megvilágította számára, milyen szerencsés volt hosszú karrierje során, amiért elkerülték a nagyobb sérülések.

Federernek azért sem lehetett könnyű a döntés, mert egyéniben eddig nem, csak párosban tudott olimpiát nyerni Stan Wawrinka oldalán, és ez most már szinte biztosan így is marad. (ATPWorldTour)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.