Csak az emberek kétharmada tartja korruptnak a kormányt

POLITIKA
2016 július 28., 06:36
comments 321

A Medián legújabb felmérése szerint a megkérdezettek kétharmada szerint a jelenlegi kormányra „nagy” vagy „nagyon nagy” mértékben jellemzőek a pénzügyi visszaélések. Ráadásul még a kormánypárti szavazók bő egyharmada úgy gondol az Orbán-kormányra, hogy előfodrulnak náluk visszaélések.

A HVG-ben megjelent adatok szerint a válaszolók 60 százaléka látja úgy „a korrupció Magyarországon felülről, központilag, rendszerszerűen szervezett tevékenység”.

Csak a válaszadók 15 százaléka tartja teljesen elképzelhetetlennek, hogy „egyes, kiemelkedő gazdasági sikereket elérő vállalkozók, mint Garancsi István, Mészáros Lőrinc vagy Andy Vajna Orbán Viktor strómanjai, vagyis hatalmas üzleti nyereségük jelentős részét valójában a miniszterelnöknek adják tovább.”A felmérésből kiderül, hogy a lakosság 57 százaléka, ezen belül majdnem minden második Fidesz-szavazó (47 százalék) úgy gondolja, hogy „a mai magyar kormány csak az ellen a korrupció ellen lép föl, amelyben saját maga nem érdekelt”, 23 százalékuk szerint „a kormány egyáltalán nem küzd a korrupció ellen”, és mindössze 17 százalékuk látja úgy, hogy „a kormány következetesen fellép a korrupció minden formája ellen”.

Pedig →

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.