Rányomult a munka nélkül maradt Uber-sofőrökre a Taxify

közlekedés
2016 július 28., 02:58
comments 79

Az észt cég már legalább két hete toborozza a sofőröket a Népszabadság szerint. A lap szerint naponta 2-300 ember regisztrál a Taxify rendszerébe, amely hamarosan színre lép a budapesti taxipiacon.

A működéshez szükséges vállalatot – a Taxify Hungary Fuvarszervező Kft.-t – egyébként már múlt pénteken nyilvántartásba vette a Cégbíróság 50 millió forint jegyett tőkével. A vállalat mögött azonban nem az észt startup, a Taxify, hanem három magánszemély áll: Ferentzy Zoltán, Szilágyi Balázs és Poprócsi Zsolt.

A cég szóvivője szerint a sofőrök ruhája egységes lesz, ennek költségeit a cég állja, de az autók sárgára festését saját zsebből kell fizetniük.

A sofőrök nem fix összeget fizetnek majd a cégnek, hanem a megtermelt forgalom 20 százaléka lesz a Taxifyé. A telefonos app működése is nagyon hasonlít majd az Uberéhez. Úgy terveznek, hogy a szolgáltatás valamikor augusztus első két hetében válik elérhetővé.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.