Simicskáéktól a váci szakértőkig mindenki azt vizsgálja, mitől úszik a vasútállomás

közlekedés
2016 július 29., 12:54
comments 142
photo_camera A váci vasútállomás alatt húzódó autós átkelő csütörtök délután. Fotó: Váci vagyok FB / Farkas Krisztina
Rekordsebességgel, alig néhány órával
- és a fejlesztési minisztériumnak küldött kérdéseinket - követően reagált a Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt. (NIF) kommunikációs igazgatója, Loppert Dániel a váci vasútállomás hirtelen víz alá kerülésére.

Csütörtökön a nagy esőzés után térdig, sőt helyenként talán már derékig is állt a víz a decemberben átadott, megújult állomás autós átkelőjének mélyén, a gyalogos aluljáró beázása pedig hónapok óta problémát jelent.

A NIF már tegnap észlelte, hogy mekkora vízelvezetési probléma sújtja az állomást, ami jó jel, mivel mára minden víz elszivárgott az alagút és az aluljáró mélyéről. De a lényeg, hogy az állami fejlesztő ma már cselekedett is, és felszólította a műszaki ellenőrzésért felelős VÁCZ Mérnök Konzorciumot - az ECO-TEC Kft.-t és a Transinvest-Budapest Kft.-t -, hogy azonnal vizsgálják ki a történteket.

Nagy kivonulás lesz az ügyben jövő hét elején, mivel a NIF felszólítására a mérnökszervezet, a tervező, a kivitelező Közgép-Swietelsky konzorcium, a beruházó NIF és az önkormányzat szakemberei is ott lesznek a bejáráson, ahol megnézik, mitől gyűlt fel a víz, milyen állapotban van a vízelvezető hálózat, és hogy követett-e el mulasztást az üzemeltető az elégtelennek látszó vízmentesítés során.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.