Lövöldözés a texasi Austin belvárosában

külföld
2016 július 31., 08:34
comments 112
link Forrás

Lövöldözés volt, illetve a hírek szerint még jelenleg is lövöldöznek a texasi Austin belvárosában. A rendőrség a helyszínen van, negyven perccel ezelőtti üzenetük alapján a lövöldöző még "aktív" volt.

link Forrás

Pár perce újabb üzenetet tettek közzé, eszerint két, egymástól független lövöldözés volt ugyanazon a belvárosi részen. "Pillanatnyilag mindkét helyszín biztonságos" - írták.

Tájékoztatásuk szerint "több áldozata" van a lövöldözésnek, de nem részletezték, hogy sérültekről vagy halálos áldozatokról van szó.

UPDATE 10:47: A halálos áldozat egy harmincas éveiben járó nő volt. A városi mentőszolgálat tájékoztatása szerint három sérültet kellett a Brackenridge-i Egyetemi Orvosi Központba szállítani.

link Forrás

Az NBC helyi adójának értesülései szerint a mentősök próbálják felkutatni a sérülteket, akik viszonylag nagy területen szóródtak szét. (Via KXAN, MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.