Doppinggyanú miatt változik a magyar kajakos csapat

sport
2016 augusztus 02., 04:03
comments 87

Két kajakos három-három mintavétel során produkált atipikus mintát, ami még nem minősül doppingvétségnek, de szinte biztos, hogy tiltott szer van a szervezetükben, írja a Nemzeti Sport. Az egyik esetben a mintát már tovább is küldték a WADA referencia laboratóriumába, Londonba. A másik esetben szintén erős a gyanú, ott a továbbküldés még nem történt meg, de az arra történő javaslatot már megtették. Bár jogilag még nem mondható ki, hogy doppingolt a két, olimpiai résztvevő, a Kajak-Kenu Szövetség úgy döntött, hogy fegyelmi eljárást indít ellenük és

és az elnökség döntése értelmében kikerülnek az olimpiai csapatból.

Helyükre Molnár Péter és Tótka Sándor utazik Rióba.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.